Image
VERZEKERINGEN:

Uitvaartverzekering

Iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met het afscheid van het leven. En op dat moment is een aantal zaken opeens heel belangrijk. Wat de laatste, persoonlijke wensen zijn bijvoorbeeld. Of de kosten van de uitvaart gedekt zijn? Wat er eventueel door nabestaande moet worden geregeld? Ook wilt u uw nabestaanden niet belasten met extra kosten. Een uitvaart kost gemiddeld 7.500,-. Dat is veel geld.

U kan uw uitvaartkosten op verschillende manieren verzekeren. Hieronder leest u een aantal van die mogelijkheden:

De Natura-Uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering waarbij de verzekeraar (een deel van) de begrafenis of crematie regelt. Er wordt bij deze verzekering dus geen kapitaal (geld) uitgekeerd maar een dienst verleend. De Natura verzekering biedt slechts beperkte dekking en is in de meeste gevallen niet toereikend voor alle kosten van een uitvaart. Daarom wordt deze verzekering meestal gecombineerd met een Geld-Verzekering.

De Geld-Uitvaartverzekering

De Geld-Uitvaartverzekering keert een bedrag ineens uit. U en uw nabestaanden hebben daardoor maximale keuzevrijheid bij de besteding van het bedrag. Dit betekent dat niet de verzekeraar bepaalt wie de uitvaart verzorgt, maar dat u zelf de keuze heeft. Maximale vrijheid dus.

U heeft al een uitvaartverzekering?

Dan kan het verstandig zijn om de dekking van uw polis te vergelijken met een berekening. Het verschil kunt u met een uitvaartverzekering bijverzekeren.

  • Image

    Nieuws

    Is uw testament al aangepast naar het nieuwe erfrecht? Lees meer
  • Image

    Nieuws

    Van Geest organiseert de cursus Slim met Financien voor de financiele no-know.